2013. március 17., vasárnap

Megdöbbentő!

A napokban jutottam hozzá a következő információkhoz, amit szeretnék veletek megosztani.

"TUDTA ÖN, HOGY A MINDENNAP HASZNÁLT

KOZMETIKUMOK MILYEN VESZÉLYEKET REJTENEK?
TUDTA, HOGY A LEGTÖBB TESTÁPOLÓ KŐOLAJHULLADÉKBÓL KÉSZÜL, AMELY ELTÖMÍTI A BŐR PÓRUSAIT, EZZEL GÁTOLVA A BŐRLÉGZÉST?
ISMERI ÖN A FOGKRÉMEKBEN TALÁLHATÓ FLUORID EGÉSZSÉGKÁROSÍTÓ HATÁSÁT?

Az OSHA (Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség) 2008-ban végzett vizs­gálatának keretében közel 3000 olyan vegyületet vizsgált meg, amelyek megtalálhatóak a kereskedelmi forgalomban kapható testápolási termékekben.

MEGDÖBBENTŐ EREDMÉNY SZÜLETETT:
218 meddőséghez vezet,
884 súlyos mérgezést,
314 biológiai elváltozásokat,
146 daganatokat,
376 bőr-és szemirritációt okoz

NÉHÁNY PÉLDA AZOKRA A KÁROS ÖSSZETEVŐKRE,
AMELYEKET ÉRDEMES KITILTANIA A FÜRDŐSZOBÁJÁBÓL:
A-hidroxisav: Szerves sav, amely anaerob légzéssel keletkezik. Az a-hidroxisavat tar­talmazó bőrápolási termékek nem csupán a bőr sejtjeit támadják meg, hanem a bőr védőköpenyét is. Használatának következménye akár hosszantartó bőrkárosodás is lehet. Az a-hidroxisav ezen kívül még fotoallergén is, ami azt jelenti, hogy napsugárzás hatására nem kívánt kémiai folyamatok indulnak el a bőrben,ami súlyos allergiához vezethet. Bőrre gyakorolt jótékony hatása is számottevő, de SZIGORÚAN CSAK SZAKEMBER FELÜGYELETE MELLETT SZABADNA HASZNÁLNI, a megfelelő semlegesítő program beiktatásával.
Alkohol:Színtelen, illékony gyúlékony folyadék, ami élesztőgombák és szénhidrát erjedé­sével keletkezik. Gyakran használják oldószernek, de italokban és gyógyszerekben is meg­található. Ehető és iható termékek alkotórészeként hajlamosabbá teheti a testszöveteket a rákkeltő anyagokkal való reagálásra. Azok a szájöblítők, amelyek 25%-nál magasabb alko­holtartalmúak, hozzájárulhatnak a száj-, a nyelv- és a torokrák kialakulásához.
Állati zsír (faggyú):Az állati szövet bizonyosfajtája; olajtartalmú szilárd és félszilárd any­agokból áll. Ezek a glicerol vízben nem oldódó észterei, illetve zsírsavak. Az állati zsír és a lúg adja a szappanok, a tisztító- és emulgeálószerek fő alkotórészét, és egyben a legjobb táptalajt biztosítják a baktériumok számára.
Alumínium: A fémek közé tartozó elem, amelyet leginkább repülőgépek alkatrészeinek, il­letve protézisek előállítása során, emellett izzadásgátló termékek alapanyagaként, továbbá savgátlókhoz, valamint fertőtlenítőszerekhez használnak. Az alumínium szoros összefüg­gésbe hozható a mellrák és az Alzheimer-kór kialakulásával.
Ásványolaj (paraffinum liquidiumnak is nevezik): Egy nyersolaj (petróleum) származé­ka. Ipari felhasználáskor leginkább kenőolajként alkalmazzák. Az ásványolaj egy finom, filmszerű réteget képez a bőr felszínén, így a toxinok, a nedvesség és egyéb, a bőr által termelt anyagok elől elzárja az utat. A bőr nem tud normálisan lélegezni, így az oxigén sem juthat át a sejtfalon.
Bentonit: Lyukacsos anyag, amely víz hatására eredeti térfogatának többszörösére duzzad meg. Számos kozmetikai termék alapanyagaként eltömíti a pórusokat, így elzárja a bőrt a szabad levegőtől. Lemosható paszta-pakolásokban megengedhető.
Butan (bután):Rendkívül gyúlékony aeroszol; nagy mennyiségben narkotizáló hatású.
Diethanolamin (DEA): Színtelen vagy kristályos alkohol, amit oldószerekhez, tisztítószer­ekhez és emulgátorokhoz használnak fel. testápolók is tartalmaznak DEA-t, mert puhává teszi a bőrt. Ezen kívül más bőrápoló termékekben is találkozhatunk vee hidratáló hatása miatt. Abban az esetben, ha a DEA nitrátokkal együtt kerül feldolgozásra, egymással reak­cióba lépve rákkeltő anyag keletkezik. Bár korábbi tanulmányokban a DEA-t nem sorolták a rákkeltő anyagok közé, napjainkban egyre több kutató vélekedik úgy, hogy a DEA nitrátok­kal való egyesül nélkül is rákot okozhat. Bőr- és nyálkahártya izgató hatását is meg kell említeni.
Diethylphthalate (dietilftalát): Alkohol denaturálásához használt anyag. Felszívódik a bőrbe és befolyásolja annak védelmi rendszerét. A Phthalate-ok (ftalátok) károsítják a má­jat, a vesét és a szaporodási szerveket, mindamellett a szervezetre a hormonokhoz hasonló hatást gyakorolnak. Leggyakrabban a samponokban találkozhatunk ezzel az anyaggal.
Dioxin: A papírgyártás folyamata során keletkezett hulladékanyag a dioxin, amely rákot okozhat. Dioxinnal kezelt edényekről a termékekbe kerülhetnek a veszélyes anyagok.
Elastin (elasztin) magas, relatív molekulatömeggel: A kollagénhez hasonló fehérje, a rostok fő alkotórészét képezi. Az elasztin állati testrészekből is nyerhető, és a kollagénhez hasonló hatást gyakorol a bőrre. Bőrön keresztül nem szívódik fel, a cégek reklámfogásként"(http://nanoderm.organicmission.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése